Nvidia Quadro K2000 + Régebbi OBS

Segítséget kaptál? Szívesen töltöd itt az idődet? Visszajársz hozzánk? Támogasd a munkákat: Ko-fi és Paypal!

Fórum: 

Sziasztok!

Linux Mint 22 Wilma-val próbálkoztam ennek a Nvidia Quadro K2000- életre keltésével. Több kevesebb sikerrel. Az illesztő szoftver frissítés a 470 drivert- automatikusan feltette.

Ez eddig jó is volt. A gondok ezután következtek:
-FFMPEG, ami tudta az NVEC hw gyorsítást, az a hangot nem tudta rögzíteni képernyő felvételkor.
-Az új OBS pedig már nem támogatja az NVEC-et.

Feltettem valahogy az OBS 25-t, de nem volt jó, mert ugyan a driver fentvolt, de a rögzítés indításakor jelezte, hogy frissebb driver kellene, de ennél  a VGA-nál nincs. (ki lehetett már választani az NVEC-et legalább)
Nagyon nehézkes volt a telepítés is. Forráskódból kellett összerakni mindent, de azokba is bele kellett írni többször is. Egyik változó két helyen is definiálva volt, Static-ra kellett átírni.
FFMPEG nem ment fel rendesen, majd nem volt megfelelő verziójú.
Ezen felül rengeteg függőséget kellett telepíteni, de nem volt jó.

Végül feladtam és Win10-et tettem fel. Ez nem lesz járható út, kelleni fog a Linux Mint 22.

A Win10 alatt az OBS studio 0.15 verziója gond nélkül viszi ezt a kártyát, ha annak a drivere fent van.

Kérdés:

Tud valaki olyan egyszerű telepítést  Linux Mint 22 alá, ami a régi 0.15 OBS-t felteszi gond nélkül ÉS a Nvidia Quadro K2000 driverét is felteszi, már ha a 470 nem jó neki?
Találkozott már valaki ezzel a problémával, ha igen hogy sikerült megoldania?
Köszönöm!

Ööö

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Milyen alaplap, milyen proci?  Csak mert értem, hogy ez a videozsuga anno egy High-end csúcskártya volt ennek megfelelően annyiba is került, de egy mai alsó-középkategóriás kártya magasan kenterbe veri mind teljesítményben, mind hatékonyságban, tudásban, ebbe beleértve az Intel kártyákat is. Arról nem is beszélve, hogy ma a 4K világában ez a kártya még FullHD felbontással is hadilábon áll.

Én vagy arra indulnék el, hogy erősebb (frissebb) videokártya (nem kell csúcskártyának lenni, pl. egy RX 550 is bőven megfelel), vagy izmosabb proci, és arra bízni a kódolást, kérdés, mit tud az alaplap, merre lehetne elindulni.  Lehet sokat vesződni régebbi program patkolással, d kérdés, megéri-e mindez a végeredmény tekintetében?