Opera-böngésző (opera_121.0.5600.38-1)

Segítséget kaptál? Szívesen töltöd itt az idődet? Visszajársz hozzánk? Támogasd a munkákat: Ko-fi és Paypal!

ÜLÜ képe

Fórum: 

A következő problémával találkoztam a Böngésző beállításában hiába állítottam be a nyelvet HU ra nem változatta meg,alapértelmezetként.

A megoldásként az /usr/share/applitacions/opera.desktopot szekeztettem. " Exec=/usr/lib/opera/opera --lang=hu-HU %U

A videó lejátszás gond megoldását a következő képpen,  az /usr/lib/opera/könyvtárba/elhelyeztem/lib_extra könyvtárat/ a tartalma "libffmpeg.so"

Még kiegészítésként telepítettem a chromium-codecs-ffmpeg-extra_85.0.4183.83-0ubuntu2_amd64.deb csomagot és a ffmpeg4.4_4.4.6-1.4_amd64.ubk5.uhu csomagot. (UHU-Linux-UBK5 [NG] ) Az UBK5-ön nincs Flatpak alkalmazás.

Aki a flatpak alkamazással telepíti a Flathubról,az Opera-böngészőt  annak erre nem lesz szüksége. 

UHU-val nyomulsz? Ha igen mit

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

UHU-val nyomulsz? Ha igen mit tudsz, az UBK-5 letöltési lehetőségek eltűntek, csak UBK-4 van (v. rosszul látok)...?

ÜLÜ képe

UHU-val nyomulsz? Ha igen mit

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#1   Szervusz,

Igen én  jópár éve használom és foglakozom vele,2007 óta vagyok tagja az UHU-Linux Barátikörnek.

,Itt találod: http://download.rezso.net/iso/UBK5/   a telepítője (calamares) rootként indítható.

Itt, írtam róla bövebben : https://linuxmint.hu/hir/2025/09/uhu-linux-ubk4-paff

Az UBK-4 még kap

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Az UBK-4 még kap frissítéseket? Ha jól gondolom az a stabil verzió az 5 pedig vmi fejlesztői anyag...?

Kísérleteztem vele régebben, de bizonytalan háttér és a hiányzó csomagok (egy csomót fordítgattam ami nagyon kellett, pl. btrfs-compsize, de túl sok időt elvitt) miatt elengedtem, jó lenne róla vmi komolyabb összefoglaló, hogy mimerrehányóra wink!

ÜLÜ képe

Az UBK-4 még kap

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A 4-es is kap még frissítést, de az 5-ös lesz a fő irány már. Utánna nézek egy átfogó, ismertetőnek...