Van tapasztalatod arról, hogyan fut valamelyik linux distro egy Asus TUF Gamming laptopon? Oszd meg velem!

zmintzoltan képe

Fórum: 

Hamarosan hozzám kerül egy Asus laptop, amivel reményeim szerint zökkenő mentes lesz a videó vágás. Jelenleg is hozzáférek, WIN10 van rajt jelenleg, amit novemberig ígéretem szerint nem bolygatok. (Gyermekem szakdolgozatához vannak rajta dolgok)

Ventoy-jal kipróbáltam rajt az LMDE, Manjaro és az MX Linux Live módban, elvileg mindegyik működik, nem tapasztaltam hardver problémát. Az interneten pl.: billentyűzet, wifi hibákat jeleztek, nálam ilyen nem fordult elő.

A kérdésem az, hogy van-e tapasztalatod gamming laptop és linux házasságáról? Melyik linuxot javasolod egy Asus Tuf Gaming A15-ös laptopra? Még egyszer: a laptop nem játékra, videó szerkesztésre lesz.

Az https://asus-linux.org/ elsősorban az Arch, OpenSUSE és Fedora vonalat támogatja. De a videó vágáshoz kell nekem az asusctl? 

A hardver lényege:

  • AMD® Ryzen™ 7-4800H 8-magos 2.9 GHz Mobile APU (8M Cache, up to 4.2 GHz)
  • 32 GB DDR4 3200MHz RAM • 512GB M.2 PCIe SSD (Ezt majd bővítem két SSD-vel)
  • NVIDIA® GeForce™ GTX 1660Ti 6GB GDDR6 grafikus vezérlő

Köszönöm, ha megosztod velem a tapasztalatod!

Ubuntu teljesen jól működik

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ubuntu teljesen jól működik rajta, mindenféle mokolas nélkül tudsz váltani a 2 GPU között, hagyd rajta a gyári kernelt, ha frissebbet teszel rá, akkor lehetnek érdekes anomáliák.  Nekem is ilyen laptopon van.

Ubuntu teljesen jól működik

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#1

Nekem meg LMDE6 fut rajta tökéletesen.