Virtualbox telepítés

Fórum: 

Üdv,

gondolkodtam azon, hogy a Virtualbox programot a tárolóból vagy a hivatalos oldalról telepítsem. A hivatalos oldalon nem láttam Mintet és megpróbáltam az Ubuntunak megfelelő verziót letölteni. 

A gondom az, hogy ha megpróbálok egy virtuális gépet indítani hibaüzenetet kapok. Hogy oldhatom meg?

Kernel driver not installed (rc=-1908)

The VirtualBox Linux kernel driver is either not loaded or not set up correctly. Please try setting it up again by executing

'/sbin/vboxconfig'

as root.

If your system has EFI Secure Boot enabled you may also need to sign the kernel modules (vboxdrv, vboxnetflt, vboxnetadp, vboxpci) before you can load them. Please see your Linux system's documentation for more information.

where: suplibOsInit what: 3 VERR_VM_DRIVER_NOT_INSTALLED (-1908) - The support driver is not installed. On linux, open returned ENOENT.

Tedd azt, amit javasolnak:

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#1 Köszönöm. Lehet rosszul csináltam. Beírtam a parancssorba, utána hitelesítést kért de a jelszót nem fogadta el. Hogy lehetne törölni a teljes programot a beállításaival együtt és újrakezdeni a telepítést?

 

 

csuhas32 képe

Beírtam a parancssorba

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

#2

'/sbin/vboxconfig'

as root.

Nem mutatod, hogy mit írtál be.

sudo /sbin/vboxconfig

volt egyáltalán az általad kiadott parancs?

„Hogy lehetne törölni a teljes programot a beállításaival együtt és újrakezdeni a telepítést?”

Gondolom, a

sudo dpkg --purge --force-all virtualbox-(version)

nagyjából levakarná azt ami most fent van, na de én nem tudom, hogy nálad mi van feltelepítve, mert azt sem mutattad még meg, szóval fogalmam sincs, mit kellene írni a (version) helyére.

Mi lenne, ha simán megpróbálnád feltenni a rendszerhez a tárolókban megtalálható verziót és esetleg az le is szedné, azt amit a „hivatalos” oldalról felvarázsoltál?
A Synapticban ezt szerintem könnyen meg tudnád próbálni.

Beírtam a parancssorba

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#3 Köszönöm, sikerült megoldanom.