Új eszközök és funkciók a gyermekeknek

kami911 képe

A Tux Paint egy ingyenes, díjnyertes rajzprogram 3 és 12 év közötti gyermekek számára (például óvodás és kisiskolás korosztály). A Tux Paint-et világszerte használják az iskolákban számítógépes művészi rajzolási tevékenységhez. A program ötvözi a könnyen kezelhető kezelőfelületet, a szórakoztató hangeffektusokat és a bátorító rajzfilm kabalát, amely a program használata közben vezeti a gyerekeket.

A gyerekeknek egy üres vászon és számos rajzeszköz áll rendelkezésükre, amelyek segítik őket a kreativitásban.

Emellett a felnőttek is szívesen használják a Tux Paintet; mind nosztalgiából, mind pedig a bonyolultabb, professzionális művészeti eszközöket felváltva. Emellett a Tux Paint népszerűvé vált a "glitch art" létrehozására is, köszönhetően a számos speciális effektus eszköznek.

A Tux Paint honlapja

Az új Tux Paint verzió rengeteg izgalmas új funkcióval és eszközzel érkezik. A Magic eszközök új generációja, a Stamp forgatási lehetősége, a Gradient Fill formája és sok más újítás vár ránk.

Az első és legfontosabb újítás a Magic eszközök terén, hogy most már tizenöt új eszköz érhető el. Ezek közé tartozik a Maze, amely véletlenszerű labirintusokat generál, a Googly Eyes, amely lehetővé teszi a apró művészek számára, hogy szemeket ragasszanak a remekműveikre, a Fur eszköz, amely „festi” a szőrt a rajzokra, a Circles és a Rays, amelyek ecsetvonásokat alkalmaznak, a 3D Glasses, amely lehetővé teszi a háromdimenziós képek létrehozását, amelyeket piros/cián anaglyph szemüveggel lehet megtekinteni, míg a Color Sep. szétválasztja a kiválasztott színeket. A Double Vision kettős látást szimulál, a Saturate és a Desaturate növelik és csökkentik a színtelítettséget. Az eltávolító és a megtartó színes eszközök teljesen eltávolítják a kép részeit, amelyek illeszkednek, vagy nem illeszkednek a kiválasztott színhez. A Kaleido-4, Kaleido-6 és Kaleido-8 eszközök átalakítják a képet, mintha egy 90°, 60° vagy 45° kaleidoszkópban néznénk, és a Bloom alkalmaz egy ragyogó "bloom" szórás hatást.

A Stamp eszköz most lehetővé teszi, hogy a felhasználók elforgassák az objektumokat a vászonra helyezés előtt. Ez az opció azonban letiltható, hogy egyszerűsítse a program felületét a fiatalabb felhasználók számára.

A Fill eszköz mostantól formázott gradient kitöltést kínál, amely alkalmazkodik a kitöltött terület vonalaihoz.

A rainbow színválasztó most már a pipetta eszközzel kiválasztott színt, vagy a mixerrel létrehozott színt is alkalmazhatja, így könnyen finom beállításokat végezhet bármely szín esetén.

Mostantól billentyűparancs is elérhető az Eraser eszköz gyors hozzáféréséhez a rajzolás közben.

Az új funkciók mellett az új kiadás további jelentős fejlesztéseket is tartalmaz. A szivárványszínválasztó most már a kiválasztott beépített színre, a pipetta eszközzel kiválasztott színre vagy az összekevert színre is alkalmazható, így könnyűvé válik finom hangolások végrehajtása bármelyik színen.

Mostantól a Rajzolóeszközök közül sokkal gyorsabb hozzáférést biztosít az Olló eszköz egy új billentyűparanccsal, amikor más eszközökkel dolgozunk.

MacOS esetén a Tux Paintben törölt képek a rendszer kukájába kerülnek, ahelyett, hogy azonnal törlődnének.

Az új kiadásban a Tux Painthez egy rövid bevezető útmutató is tartozik, amely röviden bemutatja a program funkcióit. Ezen kívül a Formák eszköz viselkedése is jelentősen javult.

Mostantól lehetőség van az előre elkészített sablonképek arányos méretezésének, pozicionálásának és elmosódásának beállítására, amikor nem illeszkednek pontosan a Tux Paint vásznára. Sok olyan kép található a programban, amelyeknél már alkalmazták ezeket a lehetőségeket.

Végezetül, a Gombok méretezési beállításának konfigurálása során új opció került hozzáadásra, amely lehetővé teszi a Tux Paint számára, hogy automatikusan kiválassza a legmegfelelőbb méretet a felhasználói felület elemekhez a képernyőfelbontás alapján.

A kiadás további fejlesztéseket, hibajavításokat és lokalizációs frissítéseket is tartalmaz.

Telepítés

További platformokra való verziók letöltése >

Az újdonságokról részletesen: