Játékok

kami911 képe

Megjelent a Steam Deck!

A Valve hivatalosan is bemutatta Steam Deck nevű játék kézikonzol eszközét, amely egy Arch Linux-alapú disztribúcióval és a KDE Plasma asztali környezettel működik.

Foglalás

A hivatalos megjelenés napja azt jelenti, hogy a Valve megkezdi az e-mailek kiküldését azoknak az emberek első csoportjának, akik előfoglalták a Steam Deck eszközt. Azok, akik az elsők között lefoglalták a készüléket, akkor az email kézhezvételétől számítva 72 órán belül kell a Steam-en keresztül lebonyolítani a vásárlást.

Ha még nem foglalt le magának Steam Deck-et, mostantól a hivatalos weboldalon keresztül lehet ezt megtenni. Az ár 399 USD-től, azaz 419 eurótól vagy 349 fonttól indul - ami mostani árfolyamon 154 ezer forint, és 2022 második negyedévében fogja megkapni a mostani rendelést. Közben a Valve azon dolgozik, hogy a Steam Deck hivatalos dokkolóját is kiküldje a vásárlóknak.

Alig várjuk, hogy a hivatalos Dock for Steam Deck-et is eljuttassuk az ügyfelek kezébe. Ez nem fog olyan korán megtörténni, mint szerettük volna, de izgatottan várjuk, hogy hamarosan többet beszélhessünk róla, és azt tervezzük, hogy késő tavasszal elérhetővé tesszük őket

- mondja a Valve.

Mivel a Steam Deck lényegében egy kézi konzol formátumban kivitelezett laptop, ezért szerintem különösen érdekes lesz a vele bemutatott dokkoló is, amellyel félig-meddig asztali gépként használható a Steam Deck akár csak egy laptop esetében és természetesen egy ilyen eszközzel kivezethető egy külső kijelzőre az eszköz.

Koppány képe

A Total War: Rome remastered és a Metro Exodus Áprilistól elérhetőek Linuxra!

A Valheim mellett az utóbbi időben a natív Linux játékkiadások nem sok mindenben bővelkedtek, hiszen a legtöbb játékprogram a Valve Steam Play-jén keresztül érhető el, amely segítségével Windows-játékokat futtathatunk Linuxon. Ám áprilisban legalább két nagy horderejű natív Linux játékkiadás érkezik.

Először a Metro Exodus debütál a natív Linux-on. A Metro Exodust a 4A Games még 2019 februárjában adta ki a legújabb Metro játékként Windows alatt. Míg a felhasználóknak sikerült elérniük a Metro Exodus működését a Steam Play / Proton szolgáltatással, addig a 4A Games a Linux és a macOS natív portjain dolgozott.

kami911 képe

Játékok, remake, nosztalgia

Egy bejegyzés nyomán találtam ezt a fantasztikus oldalt, ahol régi játékok rajnogók által újraírt változatát találjátok. Legtöbbjükhöz előfordul, hogy le kell fordítani a játékot is a forrásból, de ha ez nem riaszt vissza, vagy ha a többivel is szívesen játszanátok, akkor érdemes végigböngészni a listát:

https://osgameclones.com/

és játszani a régi klasszikusok modern gépen futó változatával. Néhány játék nem fut jól, vagy nincs befejezve, kipróbálás előtt érdemes a linkek melletti címkéket tanulmányozni.

kami911 képe

Ingyenes játék az Epic Games Store-ban: The Spirit and the Mouse

Ezen a héten, október 3-án 17 óráig ingyenesen elérhető az Epic Games Store-ban a The Spirit and the Mouse. Ez egy kedves és elbűvölő puzzle-kalandjáték, amelyben egy különleges egér és egy szellem közötti kapcsolatot fedezhetjük fel. A játék egyedi hangulata és szerethető karakterei garantáltan magukkal ragadják a játékosokat.

kami911 képe

Ingyenes játékok az Epic Games Store-ban

Ezen a héten, 2024. szeptember 26. 17 óráig, két nagyszerű játék érhető el ingyen az Epic Games Store-ban: a The Last Stand: Aftermath és a TOEM. Mindkét játék különböző stílust képvisel, így remek lehetőséget kínálnak a játékosoknak arra, hogy eltérő élményeket tapasztaljanak meg. Nézzük meg őket részletesen, valamint azt, hogy hogyan futnak Linux rendszeren Wine és Proton használatával.

kami911 képe

Két kihagyhatatlan ingyenes játék az Epic Store-on

Az Epic Games Store ezen a héten ismét két izgalmas játékot kínál ingyenesen a felhasználók számára. Az Epic Games Store két - 2024. szeptember 19. 17:00 óráig - ingyenes játéka szeptember közepén a következők:

kami911 képe

Két ingyenes játék az Epic Games Store-tól: Fallout Classic Collection és Wild Card Football

Az Epic Games Store ismét kedveskedik a játékosoknak két újabb ingyenes játékkal, melyeket szeptember elején lehet beszerezni. Ezúttal a poszt-apokaliptikus szerepjátékok kedvelői és az arcade-stílusú sportjátékok rajongói egyaránt találnak kedvükre valót. Az ajánlat részeként a legendás Fallout Classic Collection és a vadonatúj Wild Card Football válik ingyenesen elérhetővé.

kami911 képe

The Gigantic Callisto: Rampage Protocol Edition

Az Epic Games Store rendszeresen kínál ingyenes játékokat, és ezúttal két különleges címet adhatunk hozzá könyvtárunkhoz teljesen ingyenesen 2024. augusztus 29-ig: a Gigantic: Rampage Edition és The Callisto Protocol című játékokat. Mindkét játék kiváló választás, ha izgalmas és kihívásokkal teli élményekre vágyunk. A Gigantic: Rampage Edition remek választás a multiplayer csatákat kedvelő játékosok számára, míg a The Callisto Protocol a túlélőhorror rajongóinak nyújt intenzív és atmoszférikus kalandot. Ne hagyjuk ki a lehetőséget, hogy ingyenesen beszerezzük ezeket a címeket, és élvezzük a minőségi játékmenetet, amelyet mindkettő kínál.

kami911 képe

A F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch most ingyenes

A F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch egy rendkívül szórakoztató és kihívásokkal teli játék, amely minden metroidvania rajongónak ajánlott. A játék lenyűgöző látványvilága, izgalmas harcrendszere és mély története órákra leköti a játékosokat. Ha szereted a felfedezést, a kihívásokkal teli harcokat és a jól megírt történeteket, akkor a F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch biztosan elnyeri majd a tetszésedet.

kami911 képe

Két kiváló játék ingyen az Epic Store-ban: Deus Ex: Mankind Divided és The Bridge

Az Epic Games Store újabb meglepetést tartogat a játékosok számára, ugyanis ezúttal nem egy, hanem két remek alkotást tett ingyenesen elérhetővé. A Deus Ex: Mankind Divided és a The Bridge című játékokkal mindenki kedvére játszhat, bárki, aki kíváncsi egy futurisztikus kibervilágra, vagy éppen egy elméje éhes a kihívásokat kereső logikai rejtvényekre. Nézzük, mit kínálnak ezek az ingyenesen elérhető címek!

kami911 képe

Páros és páratlan űrcsatákra fel!

Az Epic Games Store rendszeresen kínál ingyenes játékokat a felhasználók számára, és ez alkalommal egy különösen izgalmas lehetőséget kínál. Az Astro Duel 2 nevű játék mostantól ingyenesen elérhető az Epic Games Store platformján, méghozzá március 14-ig.

kami911 képe

Az Aerial_Knight's Never Yield most ingyenes

Üdvözöllek a világban, ahol minden pillanat egy új kaland! Most, hogy az Epic Store-on ingyenesen elérhető az „Aerial_Knight's Never Yield”, egy különleges lehetőség nyílik meg előtted, hogy belevesd magad egy intenzív és stílusos menekülő játékba. Készülj fel arra, hogy Wally szerepét felöltve átélj egy lélegzetelállító menekülést egy modern város káprázatos környezetében, ahol az akrobatikus mozdulatok és a sebesség határokat feszeget. Ne hagyd ki ezt a kihívást, és száguldj végig az utcákon, hogy megmutasd, milyen gyors és ügyes vagy! Hajrá, a kaland vár rád, de ne feledd, csak március 7-ig ingyenesen szerezheted be az Epic Store-ból!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Játékok csatornájára