A Claws Email 4.2 újdonságai

A Claws Email 4.2 nemrég jelent meg, és számos fejlesztést és hibajavítást tartalmaz, amelyek javítják az e-mailezési élményt Linux asztali számítógépeken.

Íme a kiemelt funkciók:

Ennek a kiadásnak az egyik kiemelkedő funkciója, hogy indításkor könnyen megnyitható bármely mappa. Most egyszerűen kattints a jobb gombbal egy mappára, és válasszd a "Megnyitás indításkor" lehetőséget. Az e-mail munkafolyamat kezelése sokkal gördülékenyebb lett! Ezt /Configuration/Preferences/Display/Summaries oldal „Mappalista” lapján is beállíthatod, ha tetszik.

Az e-mailek statisztikáinak szoros figyelemmel kísérése most még átfogóbb, mivel a munkamenet-statisztikához hozzáadták a spamstatisztikát. Válaszul a felhasználói visszajelzésekre, a Claws Email 4.2 bevezeti a lehetőséget, hogy csak az üzenetmellékleteket mentse el az üzenet többi része nélkül. Ez a funkció leegyszerűsíti a munkafolyamatot, megkönnyítve a fontos mellékletek kezelését és tárolását.

A QuickSearch lendületet kap az új „v HV” keresési kifejezés és az „y S” kifejezés eltávolításával (amely most helyettesíthető a „v X-Label S” kifejezéssel). Ezek a fejlesztések még gyorsabbá és hatékonyabbá teszik az adott e-mailek megtalálását.

Az e-mail kliens mostantól további MIME-típusokat is is felismer, különösen a font és a chemical, így a kommunikációban a fájltípusok szélesebb skáláját kezeli.

Az IMAP-ra támaszkodó felhasználók számára a Claws Email 4.2 támogatja a SCRAM-SHA-224,256,384,512 hitelesítési mechanizmusokat, és további biztonsági réteget ad az e-mail interakciókhoz. Ezenkívül az állapotsor jelzi, ha törlés történik, így jobban áttekinthető az IMAP folyamat.

A GData beépülő modult, eltávolították és a Fancy beépülő modulhoz már nincs szükség a libsoup-ra vagy a libsoup-gnome-ra. A LiteHTML Viewer beépülő modult szinkronizálták a litehtml 0.7-tel, és automatikus felépítése a libgumbo 0.12-től vagy újabbtól függ.

A Claws Email 4.2 olyan kritikus problémákkal foglalkozik, mint például a címek automatikus kiegészítésével kapcsolatos problémák, a sorba állított/megjelölt műveleteket érintő sebességkorlátozások, a külső szerkesztő beágyazásával kapcsolatos összeomlások, a szegmentálási hibák stb. A fejlesztőcsapat szorgalmasan dolgozott a hibajelentések áttanulmányozásán és a javítások fontossági sorrendbe állításán, amelyek jelentősen javítják a Claws Email stabilitását és teljesítményét.

Néhány figyelemre méltó hibajavítás kiemeléséhez :

  • Az automatikus címkiegészítési lista magassága most megfelelően bővül.
  • A sorba állított/megjelölt műveletek már nem szakítják meg a sebességkorlátokat.
  • A külső szerkesztő beágyazása többé nem fogja összeomlani a Claws Emailt a Waylanden.
  • A szegmentációs hibák megoldódtak.
  • Különféle javítások az újabb könyvtárakkal és rendszerekkel való kompatibilitás érdekében.

Összességében a Claws Email csapata megbízható és felhasználóbarát levelezőprogramot biztosított a Linux közösség számára.

Látogass el a hivatalos webhelyre, vagy használd a csomagkezelődet a legújabb verzió megszerzéséhez, és élvezd a még kifinomultabb és hatékonyabb e-mail élményt Linux rendszeren.

Hozzászólások

Használtok még ilyent?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Legalább hét éve nincs a gépemen levelező aktívan, mindent webes felületen használok. Egyedül a MUTT amit azért raktam fel, hogy régi archivumokat meg tudjak nyitni...

kami911 képe

Használtok még ilyent?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#1 Én a Thunderbird partján állok, és persze mutt. Az evolutuonnal mindig próbálok megbaratkozni, de csak csak rövidebb időre sikerült eddig. Claws emailt csak régen próbáltam. Tenni kellene vele ismét egy kört.

Idén kezdtem el használni a

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Idén kezdtem el használni a TB-t. Könnyebben tudom a leveleket rendezni, mint a webes felületen. Nekem így egyszerűbb. Claws-t nem próbáltam.

Koppány képe

A debian 12 gépemen, ahol

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A debian 12 gépemen, ahol nagyon gyenge a hardwer a claws e-mailt használom. Röviden, egyszerű, alacsony hardwer igényű, de szuper kis program.