adatsértés

kami911 képe

Írország 91 millió eurós bírságot szabott ki a Metára a jelszavak titkosítatlan tárolása miatt

Az Ír Adatvédelmi Bizottság (DPC) 91 millió eurós (100 millió dolláros) bírságot szabott ki a Meta Platforms Ireland Limited (MPIL) számára, mivel több száz millió felhasználó jelszavait titkosítás nélkül, úgynevezett kódolatlan, sima szöveges „plaintext” formátumban tárolták. Az eset 2019-ben történt, amikor a Meta nyilvánosan bejelentette a történteket és értesítette a DPC-t, amely vizsgálatot indított a techóriás felhasználói adatkezelési gyakorlatáról.

kami911 képe

Kibertámadás érte a Microchip Technology vállalatot

Az amerikai félvezető-beszállító vállalat, a Microchip Technology Incorporated informatikai rendszerei kompromittálódtak egy augusztusi kibertámadás során. A chipgyártónak körülbelül 123 000 ügyfele van számos területről (ipar, autóipar, repülőgépipar és védelem, kommunikáció, számítástechnika).

kami911 képe

Javítva a PuTTY (és társai), telepítsd fel a legújabbat, hogy ne legyen puty-puty

A PuTTY 0.68-tól a 0.80 verzióig bezárólag, azaz a javított 0.81 verzió előttiek, a biased ECDSA nonce generálás során lehetővé teszi a támadónak, hogy egy gyors támadás során körülbelül 60 aláírás segítségével megalkossa a felhasználó NIST P-521 titkos kulcsát. Ez kritikusan fontos olyan esetben, ahol egy rossz szándékú támadó képes azokat az üzeneteket elolvasni, amelyeket a PuTTY vagy a Pageant írt alá.

kami911 képe

Ransomware támadás ért ismét egy amerikai kórházat

A texasi egészségügyi szolgáltató, az UMC Health System kénytelen volt betegeket átirányítani más intézményekbe, miután egy ransomware támadás akadályozta az intézmény működését. Az UMC egy nagy egészségügyi szolgáltató, amely 30 klinikát működtet Nyugat-Texasban és Kelet-Új-Mexikóban valamint kritikus szerepet tölt be a sürgős sebészeti ellátások terén.

kami911 képe

A hackerek több milliárd személyes adatot tartalmazó rekordot szivárogtattak ki

Csaknem 2,7 milliárdnyi, az Egyesült Államokban élő ember személyes adatait tartalmazó rekord szivárgott ki egy hacker fórumon, felfedve a nevüket, a társadalombiztosítási számukat és az eddig ismert lakcímeiket. Az adatok feltehetően a National Public Data adatszolgáltatótól származnak. A cég az interneten elérhető nyilvános forrásokból gyűjti össze a szolgáltatásához szükséges információkat.

kami911 képe

A 3AM ransomware banda 464 000 idahói beteg adatait lopta el

A Kootenai Health nyilvánosságra hozott egy több mint 464 000 beteget érintő adatszivárgást, miután a 3AM ransomware művelet során személyes adataikat megszerezték és kiszivárogtatták.

A Kootenai Health egy nonprofit egészségügyi szolgáltató Idaho államban, ami a régió legnagyobb kórházát üzemelteti és széles körű orvosi szolgáltatásokat (sürgősségi ellátás, sebészet, onkológia, kardiológia, ortopédia) kínál a páciensek számára.

kami911 képe

Kiszivárgott a Twitch forráskódja és egy lehetséges Steam versenytárs is

A Twitch-nek mostanában nem megy jól a sora. Azon felül, hogy gyűlöletkeltésben részt vevő botok ellen harcolnak, akik szörnyű dolgokkal spammelik a chateket, úgy tűnik, hogy egy hatalmas adatszivárgást is elszenvedtek.

Először a VGC jelentette, akik azóta megerősítették, hogy ez hivatalos, és ez egy hatalmas csapás a Twitch-nek, és tényleg rávilágít a biztonsági hiányosságokra, hogy ilyen dolog megtörténhetett. Bár egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a bejelentkezési adatokat is tartalmazza, érdemes különösen óvatosnak lenni, és megváltoztatni a Twitch jelszavát.

Feliratkozás RSS - adatsértés csatornájára