8.1

kami911 képe

Megjelent az ONLYOFFICE 8.1

Az ONLYOFFICE 8.1 verziója több mint 30 új funkcióval és 432 hibajavítással érkezett. A frissítések között megtalálható a teljes funkcionalitású PDF-szerkesztő, a Slide Master funkció, valamint a jobb jobbról balra írás támogatása (RTL), amelyek még kényelmesebbé teszik az irodai munkát.

kami911 képe

Ha majd lesz Qemu 8.1, erre számíthatunk

Az új QEMU verzió több izgalmas fejlesztést tartalmaz, amelyek segítségével még jobb virtualizációs élményt élhettek át. A PipeWire hang backend bevezetése például javítja a hangkimenetet és növeli a kompatibilitást, így még teljesebb élményt nyújt. Az ARM architektúra támogatásának bővítése szintén jelentős fejlesztés, amely új lehetőségeket nyit meg az ARM alapú eszközök emulálásában. RISC-V emulációval kapcsolatban is vannak pozitív változások. A QEMU 8.1 támogatni fogja a Ventana Veyron V1 CPU-t, ami újabb lehetőségeket biztosít a RISC-V architektúra virtuális környezetben való vizsgálatához és fejlesztéséhez.

kami911 képe

Megjelent a Wine 8.1

Ha Linux alatt szükség van Windows alkalmazások futtatására, akkor a Wine vagy a belőle készült termékekkel teheti meg azt a felhasználó, x86 utasításkészlettel rendelkező számítógépeken. A köztes réteg, azaz wrapper, nem egy emulátor (erre utal a neve is: WINE – Wine Is Not Emulator), így nem teljes gépet emulál a gépben futó alkalmazásnak, mint mondjuk virtualizáció esetén, hanem az alkalmazott rendszerhívásokat fordítja le a megfelelő linux-os, mac-es hívásokra.

Feliratkozás RSS - 8.1 csatornájára